четвер, 15 січня 2009 р.

Пірати Карибського моря 3: На краю землі


Назва в оригіналі:Pirates of the Caribbean: At World's End
Рік: 2007
imdb
КиноПоиск.Ru

Кілька днів назад я опублікував свій огляд другої части «Піратів Карибського моря». На черзі – третя.
Як не прикро це констатувати, але позитивні очікування, які були після другої картини виявились вщент розбиті стрічкою номер три. Замість нової порції пригод і гумору, я отримав довжелезну по хронометражу «жуйку», яку в фіналі з останніх сил намагались «витягнути» завдяки мільйонним спецефектам.
Під час перегляду інколи просто хотілось «промотати» певні фрагменти – наскільки безглуздими і сирими вони виглядали. Чого тільки варта сама подорож «на край світу».
Фактично, «Пірати» пішли проти самих себе, намагаючись все представити по-новому. Цікаво, кому взагалі прийшла ідея раптом спробувати переставити франчайз на рейки «серйозності і драматургії»??! В даному випадку це виглядало не краще, аніж сідло на корові.
Ніби відчуваючи свій промах, автори картини епізодично намагались повернути свій «фірмовий» гумор. Зокрема, мене порадувала зустріч 3х3 на піщаній косі, оформлена у вигляді алюзії на «Одного разу на Дикому Заході». Проте подібних, справді кумедних епізодів – одиниці. Натомість глядачу пропонують поринути у світ безкінечної зради, крокодилячих сліз, безглуздих вчинків та ще безглуздіших діалогів.
Безумовно, фінальна морська баталія дещо скрашує загальне сприйняття картини, але проблема в тому, що до неї настрій встигає добряче зіпсуватись.
В чому ж причини такої відвертої сірості стрічки? Гадаю основний чинник, це справжній цейтнот, в який поставили самі себе автори стрічки. Адже між прем’єрами двох частин пройшло занадто мало часу, що в свою чергу вилилось у банальну нестачу ідей для героя сьогоднішнього огляду. Хтозна, можливо якби треті «Пірати» вийшли хоча б на півроку пізніше… Зрештою, це залишиться в області здогадок.

До речі, цікаво зауважити, що для Орландо Блума «Пірати» - це вже друга гучна кінотрилогія за остання десятиріччя, збори кожної з яких вимірюються мільярдами. До того ж в піратській епопеї фінальну крапку ще не поставили. Не буду тут розбирати акторський талант британця, але «нюх на гроші» в хлопця точно є :)
Що ж, тепер залишається чекати продовження. Можливо, четверті «Пірати» зможуть повернути на екрани ті пригоди і гумор, яких я так і не дочекався в третій…
Оцінка: 6/10

Немає коментарів:

Дописати коментар