середу, 17 грудня 2008 р.

Ми з майбутнього


Назва в оригіналі: Мы из будущего
Рік: 2008
imdb
КиноПоиск.Ru

Довгенько я відкладав цю картину «в довгий ящик», але нарешті настала і її черга. В Росії фільм презентували спочатку до Дня захисника Вітчизни, потім на День Перемоги з'явилась і телевізійна версія. В Україні теж встигли показати стрічку по ефірним каналам – чи-то «Інтер», чи-то «1+1» – вже не пам'ятаю. В мене цей фільм «пилився» довгі 4 місяці, оскільки скачав я його навіть не для себе, а по проханню друга.
Перегляд показав, що все-таки не даремно я, чи не на підсвідомому рівні, так старанно відстрочував своє знайомства із «гостями з майбутнього».
Можна по-різному сприймати фільм – хтось бачить в ньому фантастику і триллер, хтось патріотичну агітку, я, на жаль, побачив один дешевий балаган. Агрументи? Будуть і аргументи.
Виховна роль, яку повинен був нести цей фільм цілком очевидна. І це чудово, нарешті почати ставити за мету знімати картини, на яких почне вчитись «підростаюче покоління». Десь засудити, десь похвалити, приправити все це незайвим патріотизм – і ось він добротний, якісний кінопродукт. Але ні, хто зараз шукає легкий шлях? В «Ми з майбутнього» намішано стільки всього непотрібного, що інколи просто не знаєш, яке кіно ти дивишся. Трагедію? Комедію? А може фарс?
Від «реалізму» зображення часів 1942 року елементарно тягне на нервовий сміх. А через деякий час просто перестаєш сприймати події на екрані «в серйоз» і філософськи чекаєш закінчення фільму. Пригоди четвірки чорних археологів більше нагадують пригоди італійців в Росії, а ніж серйозний фільм.
Реп-концерт в стані радянських військ, добряк «особіст» із задатками міма, втеча від німців, яка скоріше згодилася б в епізоди із «Містер Піткін в тилу у ворога» - список зможе продовжити будь-хто, який подивився фільм. При чому режисер відверті дурниці в стрічці тут же намагається замаскувати чимось трагічним.
Можливо «молоде покоління» і сприймає все краще через гумор, але ж не потрібно опускатись до відвертих безглуздостей!
Як не дивно, але при скромному бюджеті постановка боїв вдалась доволі непогано. Дається взнаки запрошення канадського спеціаліста по спецефектам Джона Аттарда (трюки і спецефекти в «Гладіаторі» і «Чорному Яструбі» - його рук справа).
Автори брались за справу з безсумнівно благородними намірами, але схоже, що бажання догодити «всім і вся» зіграло з ними злий жарт…
Оцінка: 6/10

3 коментарі: