вівторок, 16 грудня 2008 р.

Макс Пейн


Назва в оригіналі: Max Payne
Рік: 2008
imdb
КиноПоиск.Ru

Останнім часом, відвідувати кінотеатри мені вдається не так часто як того хотілося б. Але на «Макса» я вирішив обов’язково піти. Причини? Хм.. фаном комп’ютерної гри від фінської «Remedy Entertainment» себе назвати не можу. Так, в свій час довелось «побігати та постріляти» по нічним вулицям мегаполіса в ролі нью-йоркського поліцейського. Так, певні елементи гри залишили доволі позитивні враження. Але фанатом «Макс Пейна» ніколи себе не вважав. Справа набагато простіша – я всього лише «купився» на рекламну кампанію стрічки. Непогані кадри та «заманливий» трейлер картини зробили свою справу.
Зрештою, на фільм потрапити не вдалось, тому переглянув я його лише зараз – коли нарешті з’явився якісний DVD-RIP.
Як зараз «якісно» екранізують комп’ютерні ігри нагадувати не варто. Достатньо згадати минулорічний «шедевр» про лисого вбивцю з цифрою 47 на потилиці. Хтось подібні явища дуже влучно назвав «увеболівщиною»(про всяк випадок уточню, що термін походить від імені режисера :) ) Перед прем’єрою лунали гасла, що мовляв «Макс Пейн» стане найбільш вдалим проектом ігрової екранізації. В це хотілось вірити, але все-таки «фантастика у нас на другому поверсі» :)
Склалось враження, що режисер, традиційно для таких випадків, пустив «під ніж» більшу частину ігрового світу, і не знайшов чим це замістити. Хоча ні, чорних крилатих «валькірій»(хто здогадався їх так назвати?) в грі не було точно, а в стрічці ці створіння з’являються регулярно. Я, дивлячись на трейлер, взагалі подумав, що в «Макс Пейні» вирішили запозичити певні елементи сюжету з «Констянтина». Насправді, все виявилось значно банальніше…
Дуже посередній сюжет – один з основних недоліків фільму. Інтрига зникає з кожною наступною хвилиною перегляду. В кінці-кінців, залишається надія, що хоча б в фіналі стрічки, автори запропонують щось оригінальне. І вони справді намагаються. Але.. дарма. Можливо, я занадто вимогливий, але картина здалась мені аж занадто «простою».
Чи є плюси в стрічці? Безумовно. Кожен їх знайде для себе особисто, а я хотів би виділити «картинку» фільму. Кольорова гамма, стиль зйомок – все це залишає приємні враження. Похмурі нічні вулиці, пронизливий вітер, що наче торкається глядача і .. сніг. Сніг, який сумно кружляє на фоні темних будівель, і створює якусь власну, непідробну атмосферу стрічки.
…Свої недоліки картина ще зможе виправити, адже буде друга частина. Про це говорять два аргументи– один «серйозний», а другий – «так собі». Отже, аргумент «посередній»: якщо додивитись(чи «промотати») титри, то глядач побачить невелику «бонусну» сцену, яка прямо натякне на продовження. Аргумент «серйозний»: касові збори стрічки більш ніж вдвічі переважили її 35-мільйонний бюджет.
Оцінка: 6/10

Немає коментарів:

Дописати коментар