пʼятницю, 12 грудня 2008 р.

Злочинець


Назва в оригіналі: Felon
Рік: 2008
imdb
КиноПоиск.Ru
Важкий та похмурий фільм… Хоча, чого ще чекати від подібної тематики та жанру? Тема, доволі суперечлива в кінематографі – ніби і неприємна для більшості людей, але деякі фільми з нею набувають просто небаченої популярності (наприклад, «Втеча з Шоушенка»). «Злочинець» аж ніяк не відноситься до високобюджетних новинок сезону і я навіть не впевнений, чи крутили його в багатьох кінотеатрах. Цікаво порівняти рейтинги стрічки на «Кинопоиску» та IMDB - порівняно вищі глядацькі оцінки картина отримала на російському сайті. Що ж, можливо для західної аудиторії сюжет вийшов надто песимістичним, без традиційних американських життєстверджуючих гасел…
В цілому фільм виглядає дещо сумбурно, незважаючи на неквапливий розвиток подій. Неначе режисер, показавши страшне «нутро» звичайної американської тюрми, вирішив, що для фільму цього буде достатньо. Логіка подій кудись інколи просто зникає, залишаючи глядачу лише здогадки. Фінал достатньо передбачуваний і за головно героя сильно хвилюватись не варто.
Для нинішньої політкоректної Америки достатньо сміливо виглядає вибір на роль головного охоронця-негідника темношкірого актора. Сподіваюсь, на голову режисера одразу після прем’єри не посипались звинувачення у расизмі.
Картина, як на мене досить посередня, але вона піднімає цілий ряд неприємних для пересічної людини істин. Одну із них можна виразити цитатою англійського філософа Едмунда Берка – «Для того, що зло торжествувало, достатньо лише, щоб хороші люди не робили нічого».
Оцінка: 6/10

Немає коментарів:

Дописати коментар