середу, 10 грудня 2008 р.

Неймовірний Халк


Назва в оригіналі: The Incredible Hulk
Рік: 2008
imdb
КиноПоиск.Ru

Якось не думав я, що мій перший допис на цьому блозі буде присвячений фільму, знятому за мотивами коміксу. Але раз так вийшло, то чому б і ні?
Очікування перед переглядом картини гойдались між поділками «Песимістично» і «Дуже песимістично». Мало того, що я не надто полюбляю жанр «екранізованого коміксу», так ще й перша частина «Халка» вийшла просто катастрофічно невдалою. Єдине що з неї можна згадати позитивного – це участь в фільмі Дженіфер Конеллі. Але сьогодні все-таки говоримо про другу частину Халка, тому ближче до справи.
Незважаючи, на літню премєру, набратись терпіння і хоробрості на перегляд картини я з міг лише в грудні. Як не дивно, але «Неймовірний» вийшов значно кращим, аніж перший фільм. З стрічки прибрали відверті безглуздості, спец ефекти теж виглядають значно цікавіше. Про сюжет говорити якось не хочеться, але все-таки певні риси здорового глузду в ньому з’явились (знову ж таки в порівнянні з першою частиною) . В принципі, якщо не чекати від «Халка» чогось особливого, то дивитися фільм без гримаси огиди цілком можливо. До «Залізної людини» йому далеченько, але почерк «Марвел» відчувається.
Погоні, стрільба з реальної і фантастичної зброї, мінімум затяжних діалогів, масштабна бійня посеред мегаполісу, фінальна сутичка між Халком і його «темним» противником.. Заснути біля екрану не вдасться, а що ще потрібно невимогливій американській публіці??
Щодо гри акторів, то вважаю, що і Нортон і Рот зі своїми ролями впорались без зайвих проблем. Від Лів Тайлер особливих талантів (окрім як переконливо покричати в кадрі) її роль не вимагала.
В результаті маємо посередній «мультфіль-бойовик», який можна переглянути у при наявності бажання і вільного часу. А можна й не дивитись :)
Окремо хочеться виділити останні кілька хвилин фільму. Я, чесно кажучи, сподівався на «закриття проекту», але глядачам дають зрозуміти, що надалі стрічки «Залізна людина» і «Халк» відтепер «працюватимуть разом». Ну що ж, гадаю Великому Зеленому це піде тільки на користь.
Оцінка:6/10

Немає коментарів:

Дописати коментар