четвер, 10 вересня 2009 р.

Форсаж 4


Назва в оригіналі:Fast & Furious
Рік: 2009
imdb
КиноПоиск.Ru

В кінематографі як ніде доречний образ курки, що несе золоті яйця. Особливо в американському. Якщо дебютній картині вдається зібрати хоча б якусь касу – чекайте на продовження. Інколи доходить просто до абсурду, коли кількість серій в франчайзі починає вимірюватись цифрами «шість», «сім» і так далі. В серії «Швидкий та несамовитий», яка стараннями локалізаторів набула значно цікавішої назви «Форсаж», поки що вирішили зупинитись на цифрі «чотири».
Старі герої повертаються і об’єднують в боротьбі із могутнім наркобароном Лос Анджелеса. Помста, обов’язок - в кожного свої мотиви. Головне, що вони знову в команді. Ось і вся зав’язка. Ви будете сміятись, але я чомусь наївно чекав від творців картини більшого.
Шкода, але доводиться констатувати, що замість самобутнього та несхожого фільму, глядачі отримали типовий бойовичок зі стандартним джентльменським набором: «поліція», «наркотики», «Мексика», «Лос Анджелес», «поліцейський-бунтар», «мудрий шеф» тощо. В свій час перший «Форсаж» створив нову нішу в кінематографі, і рішення покинути її видається більш ніж дивним. Власне, це сталось ще в другій частині франчайзу. Третій фільм – «Токійський дрифт» вийшов несподівано непоганим, головним чином завдяки зміні обстановки. Проте четверта частина знову повернулась до набридлої схеми під назвою «поліцейські-бандити-наркотики-США».
В картині всього лише одна сцена з міськими перегонами. Саме її, а також оригінальний спосіб таємного перетину кордону з Мексикою можна занести до плюсів картини. Все решта, починаючи із беззубого сюжету (пограбування бензовозу на самому початку картини – взагалі вершина безглуздості) і закінчуючи шаблонною грою більшості акторів – в мінус.
Він Дізель в котре довів, що без допомоги режисера власними силами всю картину витягнути він не зможе. Пол Уокер? Його гра в добрій та наївній картині 2006 року «Білий полон» мені сподобалась значно більше.
Так, фільм дивитися можна. Бажання вимкнути плеєр майже не виникає, але з цікавістю спостерігати за тим, як поліція Міста Янголів в чергове намагається спіймати чергового невловимого Великого Поганого Хлопця!? Вам ще це не набридло?
Оцінка: 6/10

3 коментарі:

  1. Найбільше розчаровує той факт, що у фільмі немає жодної насправді видовищної гонки. Чого не можна сказати про оригінальний фільм та його сіквел. До виходу Форсаж 4 я вірив що "гонки із чарівним комп"ютерним голосом та космічно розумним ком"ютером-помічником" залишились далеко у минулому. Вийшло що я глибоко помилявся.

    ВідповістиВидалити
  2. Раджу подивитись фільм "Running Scared" з Уокером у головній ролі. Там Уокер справді грає переконливо, міцно. Плюс фільм дуже напружений, динамічний, жорсткий.

    ВідповістиВидалити
  3. Як на мене, то нічна гонка якраз на диво вдалась. До того ж в навігаторі з голосовою озвучкою нічого надзвичайного немає.
    Щодо поради – спасибі, спробую при нагоді переглянути цей фільм. А як щодо цього мого запитання? Буде що порадити?

    ВідповістиВидалити