вівторок, 8 вересня 2009 р.

Знову 17


Назва в оригіналі:17 Again
Рік: 2009
imdb
КиноПоиск.Ru

Інколи хочеться подивитись щось легке та ненав’язливе. Переглядаючи список сучасних комедій з величезними труднощами робиш нелегкий вибір, переживаючи якби не потрапити на черговий «шедевр». І ось вони – перші хвилини перегляду. Ніби непогано… «Невже пощастило?!» - ще не вірячи в своє щастя, продовжуєш з надією дивитись на екран. Але що це? Інші актори, інші жарти, а ти всі чіткіше розумієш, що черговий фільм можна успішно відправляти на смітник кінематографу.
Спробую вмістити опис сюжету в одне речення. Майку О’Донеллу випадає унікальний шанс - він перетворюється в 17-річного підлітка і має можливість «розпочати життя заново».
Здається творці картини поставили собі за мету принципово не вводити абсолютно нічого нового в свій фільм. Її Величність Вторинність панує в кожній сцені. Бездумні діалоги, сіра гра акторів, громіздкі та примітивні кіноштампи, які скреготять по нервах глядача неначе пісок на зубах.
Не слід вважати, що ідея стрічки була невдалою. Як показує практика, навіть найбанальніший сценарій можна вознести в шедеври при вмілому підході. Але, як напрочуд переконливо доводить сьогоднішня картина – такі уміння доступні далеко не кожному режисеру.
Кілька «механічних» жартів, нудне моралізаторство, ліричність, реалізація якої не викликає нічого, окрім співчуття. Такі фільми можна вмикати, коли у вас на свято в гостях велика компанія – на екрані ніби щось відбувається, але навіть якщо за гостинними клопотами ви і пропустити половину стрічки, то фактично нічого не втратите.
Окрема розмова у нас про бюджет фільму. Розглядаючи цифру в 50 мільйонів доларів, мимоволі починаєш розмірковувати про всілякі хитромудрі схеми по відмиванню грошей в Голівуді. Принаймні ТАКИЙ фільм цілком спокійно можна було б зняти і за вдесятеро меншу суму.
Підбиваємо підсумки. Банальна американська псевдокінокомедія, єдиний шанс на успіх якої – більше екранного часу для Метью Перрі - був успішно проігнорований режисером.
Оцінка: 5/10

11 коментарів:

  1. Дивився. Більше для галочки і тому що нічого "веселого" більше в запасі не було. Розчарування повне. 2/5

    ВідповістиВидалити
  2. Не дивився, бо знав що буде

    ВідповістиВидалити
  3. 2 Слава. Мене от дивує, чому такий безсумнівно талановитий і неординарний актор як Метью Перрі так неохоче продовжує свою кінокар’єру? Проекти за його участю в останні роки можна перелічити на пальцях однієї руки. Невже втомився від камери під час зйомок «Друзів»? Девід Швіммер і «Чендлер» як на мене були найталановитіші з всієї шістки. Перший ніби от в режисери подався…А де ж Перрі?

    2 nixau. Так-то воно так, але так хочеться вірити, що «от цього разу» все буде по-іншому :) До речі, може порекомендуєш щось непогане з комедійного жанру останніх років?

    ВідповістиВидалити
  4. Ну, так щоб одразу - загадалось дуже мало назв. Тоді я заглянув у списки фільмів які виходили на великому екрані з 2002 по 2008 рік і ось що вийшло:
    Hot Fuzz - чудова англійська пародійна комедія про крутий, насправді крутих хлопців.
    Garfield - йде мова про перший фільм. Він дійсно вдалий, веселий, кумедний. Я передивлявся кілька раз.
    Wedding Crashers - непогана комедія на 1 раз.
    Mr. & Mrs. Smith - мені не сподобалось, але більшість людей думає інакше.
    The 40-Year-Old Virgin
    Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events - чудова доросла казка із Джимом Керрі.
    Bruce Almighty - класна комедія на 1 раз.
    Yes Man - краще за Bruce Almighty.
    Bad Santa - чорна комедія з невихованим Торнтоном. Дивитись у перекладі Гобліна!
    Matchstick Men - класна трагікомедія про аферистів. Кейдж грає просто чудово.
    Catch Me If You Can - класний фільм, який трохи недотягнули. Але це не завадило мені його передивитись 3 рази.

    ВідповістиВидалити
  5. Може Слава щось додасть?

    ВідповістиВидалити
  6. Із списку nixau виділю: Hot Fuzz та Yes Man - дійсно дуже сподобались.

    Додам хіба що:
    The boat that rocked - мега-позитивний фільм
    Burn after reading - смішно, але специфічно (як завжди у Коенів)
    Tropic thunder - класна сатира
    ну і мультфільмів декілька - найкращий за останній час Kun-Fu Panda, на мій погляд.

    ВідповістиВидалити
  7. Також не можна не сказати про Love Actually від автора The Boat That Rocked. Це гіга позитивне, чимось навіть унікальне кіно. Хоча і не комедія у чистому вигляді - така собі солянка.

    ВідповістиВидалити
  8. 2nixau Love Actually один з моїх найулюбленіших фільмів всіх часів)

    ВідповістиВидалити
  9. Ого, навіть не сподівався на такий розгорнутий список. Дякую! Одразу поділю на «дивився-не дивився»:
    Дивився:
    1)Hot Fuzz - чудова англійська пародійна комедія про крутий, насправді крутих хлопців.>>>>> згідний в усьому. Справжня «чорна» англійська комедія
    2)Mr. & Mrs. Smith - мені не сподобалось, але більшість людей думає інакше.>>>>>> «Страх і жах» - ось як би я назвав цей фільм :) Повне розчарування.
    3)Bruce Almighty,Yes Man – дивився, сподобались. На Yes Man навіть залишив рецензію на цьому блозі. До переліку останніх непоганих комедій з Керрі я б додав Fun with Dick and Jane – попри певну наївність, дивитись можна.
    4)Matchstick Men – якщо відверто, то картина не вразила. Героя Кейджа під кінець стрічки було просто шкода…
    5)Catch Me If You Can – як для фільму за участю Ді Капріо, то непогано, але явно нижче за середній рівень картин з Томом Хенксом…
    6)Burn after reading – соромно зізнатись, але із гумору братів Коенів я зрозумів дуже мало…Хоча ті, хто зрозуміли, кажуть, що картина геніальна :)
    7)Tropic thunder – дивився не так давно, планую накатати відгук на блозі

    Отже в списку на перегляд залишились: Garfield, Wedding Crashers, The 40-Year-Old Virgin, Lemony Snicket's…, Bad Santa, The boat that rocked, Kung Fu Panda, Love Actually Що ж, будемо потихенько дивитись :)

    ВідповістиВидалити
  10. Бачиш, скільки людей стільки смаків).
    Fun with Dick and Jane я бачив. На мою думку це недешева підробка із Керрі у головній ролі. У фільмі актор виглядає втомленим, якимось вторинним. З другого боку фільм є більш-менш веселим. Там є непогані жарти, 1 раз подивитись можна.
    Burn after reading мені реально сподобався. Це саме той фільм який хочеться подивитись при скептичному паскудному настрої, коли хочеш розважитись але разом із тим не наважуєшся дивитись буфонаду того ж Керрі, бо не поможе. Велеким плюсом фільму є те як автори задіяли свій зірковий акторський ансамбль. Такого Бреда Пітта рідко коли побачиш.

    ВідповістиВидалити
  11. "Такого Бреда Пітта рідко коли побачиш." він останнім часом набирає комедійні обороти)) Такого Пітта, як в Inglorious Basterds я теж собі раніше представити не міг!

    ВідповістиВидалити