суботу, 16 травня 2009 р.

Чужинець


Назва в оригіналі:Outlander
Рік: 2008
imdb
КиноПоиск.Ru


Інколи бувають моменти, коли після перегляду картини ще довго не можеш «прийти до тями». Прийти і зрозуміти – за яким дивом ти взагалі дивився ТАКУ бездарщину?!
Не щастить мені останнім часом на хороші картини. Незважаючи на чи не «олімпійську» систему відбору стрічок на перегляд, добре якщо хоча б один з п’яти переглянутих фільмів виявляється непоганим. З попередніх картин з теплотою згадаю хіба що «Завжди кажи так», оцінки решти ви можете побачити самі. По сьогоднішньому герою я ще пройдусь лагідною критикою. Ну а наступним постом в блозі обіцяє бути відгук на сіреньку дилогію «Ворог держави №1». Далеко не схвальний відгук, між нами кажучи. Ну і де він, той «чарівний» кінематограф? Поки не видно :)
Про що сьогоднішній фільм? Все просто: Норвегія, 709 рік, в одне з місцевих озер падає палаючий космічний бот. Для місцевих жителів це одночасно дві новини: погана(з корабля вибирається страшний монстр, який одразу розпочинає геноцид проти всього живого ) і хороша (з того ж таки бота рятується вцілілий член екіпажу, який «піднімає» вікінгів на боротьбу із «космічною заразою»).
Власне, якщо читати лише цю затравку, то на неї можна і «купитись» - як це в свій час зробив я - вважаючи, що фільм варто подивитись. Не повторюйте мою помилку! Прямий і простий , неначе меч вікінга, розвиток подій викликає навіть не роздратування, а співчуття. Весь фільм можна сміливо дробити на епізоди накрадені з десятка інших відомих картин. Між цим «запозиченим» коли-неколи прослизує і щось власне, але настільки низького ґатунку, що й коментувати його немає змісту.
Інколи не вистачає слів, щоб описати прекрасну картину. Виявляється бувають й інші ситуації, коли цих же слів не вистачає, щоб достойно «розписати» повністю провальну стрічку.
До речі, за цим потоком критики мало не забув головне – якщо вас все-таки зацікавила тематика картини, то рекомендую краще переглянути стрічку з Антоніо Бандерасом – «13 воїн». Можна навіть повторно :) Вона того заслуговує.
Отже, що ми маємо? Слабеньку та бездарну суміш-рімейк картин «Чужий», «Хижак» і «13 воїн». Провал вийшов ще й досить дорогим, оскільки було задекларовано бюджет в розмірі 50 мільйонів. Про світові збори я, з вашого дозволу, промовчу :)
Оцінка: 3/10

7 коментарів:

  1. враховуючи, що "13-й воїн" може порадувати (підлітків) хіба що мужнім образом і (порівняно) непоганою грою бандераса -- уявляю собі рівень цього "аутлендера"... =/

    ВідповістиВидалити
  2. Питання: навіщо і для кого знімали цей фільм?
    Нудна, передбачувана стрічка.
    З оцінкою згоден.

    ВідповістиВидалити
  3. Як на мене, то фільм зовсім слабенький. З сюжету може щось і вдалося б витягнути, але гра акторів жахлива, і сценарій теж не дуже. Хоча візуально трошки сподобалось.

    ВідповістиВидалити
  4. to tivasyk Я б не був настільки категоричним при визначенні вікової аудиторії для «13- воїна». Гадаю, що картина може бути цікавою навіть «дорослим» :)

    to koomchik Не сказав би, що ідея картини дуже погана. Інша справа реалізація…

    to Rudsky Згідний з оцінкою акторської гри. Нічого собою не представляє навіть досить відомий Джеймс Кевізел, що тоді й казати про інших…

    ВідповістиВидалити
  5. 2цінитель
    > Я б не був настільки категоричним при визначенні вікової аудиторії для «13- воїна»
    а я просто кохаюся на категоричності =)

    ВідповістиВидалити
  6. Жаль лише Перлмана, який гробить свій талант у подібних стрічках.

    ВідповістиВидалити
  7. to Слава
    Чому ж гробить?! Він на ньому заробляє:) Добрий чувак ось і все. Він і в Уве Болла грав. Так що все гаразд!

    ВідповістиВидалити